EWK Bulgaria

In 1962 EWK construia primul turn de racire din poliester ranforsat cu fibra de sticla. De atunci, obiectivul companiei a fost atingerea celei mai bune performante si calitate optima. Toate materialele utilizate in constructia turnurilor si, in special, a captuselilor de poliester se caracterizeaza prin rezistenta si fiabilitatea acestora in cele mai agresive conditii, aspect dovedit de faptul ca unele dintre aceste turnuri sunt inca in functiune chiar si dupa 50 de ani. Fiabilitatea acestor turnuri este conferita de carcasele de poliester armate cu fibra de sticla sporind rezistenta la coroziune fata de cele fabricate din tabla (expuse la coroziune).

EWK este și astăzi unul dintre cei mai importanti producatori de echipamente industriale de racire a apei. In anul 2005, Consultech Industrial Supplies devine reprezentantul oficial EWK in Bulgaria, Romania si Grecia.

Evolutia Consultech a insemnat adaptarea la cerintele dinamice si diverse ale mediului de business prin oferirea de solutii tehnice pretabile domeniilor petro-chimic, metalurgic, alimentar, farmaceutic, de tratare a apelor potabile și reziduale. Extinderea portofoliului de produse s-a realizat treptat, fara a pierde identitatea initiala a specializarii noastre.

Gama echipamente EWK Bulgaria:

 • Turnuri de racire cu circuit deschis si ventilatoare axial - EWK
 • Turnuri de racire cu circuit deschis si ventilatoare centrifugal - EWK-D
 • Turnuri de racire modulare cu circuit deschis - EWB
 • Turnuri de racire cu circuit inchis cu schimbator de caldura tip serpentina - EWK-C
 • Turnuri de racire cu circuit inchis cu schimbator de caldura in placi - EWK-I
 • Condensatoare evaporative pentru agent frigorific - EWK-E
 • Racitor de apa adiabatic - EWK-A
 • Componente turn de racire: pachete de umplere, separatoare de picaturi, duze, ventilatoare, motoare, termorezistente;
 • Accesorii: pompe, schimbatoare de caldura, statii de tratare apa, filtre, tablouri electrice;

EWK proiecteaza si fabrica turnuri de racire, condensatoare de evaporare si echipamente adibatice destinate sa obtina o eficienta energetica ridicata.

Fiabilitatea, performanta, rezistenta la coroziune cat si impactul scazut asupra mediului inconjurator sunt principanele valori prezente in sistemele EWK. O alta caracteristica esentiala a turnurilor de racire este este usurinta efectuarii lucrarilor de mentenanta, acestea fiind proiectate pentru a facilita accesul in interior si a permite ca lucrarile de curatare si intretinere in cel mai scurt timp.

Turnurile de racire, condensatoarele evaporative si echipamentul adibatic sunt potrivite pentru toate tipurile de industrii; Consultech furnizeaza solutii de racire EWK in Bulgaria pentru diferite domenii precum industria farmaceutica, chimica, alimentara, automobile, energetica, materiale plastice, spitale si rezidentiale.

Beneficii turnuri de racire EWK Bulgaria

 • Datorita preasamblarii din fabrica timpul de asamblare pe santier este redus la minim. Un tehnician specializat poate fi solicitat pentru a supraveghea procesul de asamblare si pornire;
 • Toate echipamentele sunt foarte usor de curatat si mentinut. Inlocuirea componentelor se face simplu si rapid iar materialele componente faciliteaza curatarea si dezinfectarea;
 • Desi turnurile si condensatoare EWK au un nivel scazut de zgomot, in unele cazuri se poate monta un amortizor de sunet pentru evacuare ce va ajuta la absorbtia zgomotului produs de utilaj. Acesta este recomandat pentru spitale sau zone rezidentiale, unde nivelul minim de zgomot este o necesitate;
 • Serviciul tehnic oferit de Consultech pentru solutiile de racire EWK Bulgaria va sta la dispozitie pentru a furniza orice componenta intr-o perioada scurta de timp.

Toti tehnicienii CONSULTECH – EWK SULZER sunt specializați si instruiti periodic la fabricile producatoare pentru instalarea si intretinerea echipamentelor. Acestia sunt instruiti la zi conform normelor de protectia muncii si PSI. De asemenea, dispunem de scule, unelte si echipamente de service performante.