Flottweg Romania-Moldova

Fabricant de centrifuge, prese cu banda si sisteme de procesare pentru separarea mecanica solide-lichide, Flottweg este un nume prezent pe piaaa internationala de peste 60 de ani. Astazi gama de produse Flottweg distribuite in Romania si Moldova cuprinde: decantoare, Tricanters, Sedicanters, Sorticanters, centrifuge cu disc si prese cu banda. Acoperind mai multe arii industriale, acestea se ocupa de functii cheie in clarificarea lichidelor, separarea amestecurilor lichide si concentrare/deshidratare.

Fiecare utilaj ce paraseste fabrica Flottweg din sudul Germaniei intruchipeaza valorile si filosofia companiei. Majoritatea utilajelor produse sunt inca in uz, chiar si dupa decenii de la punerea lor in functiune. In intreaga lume numele Flottweg este un sinonim al calitatii remarcabile a produselor, serviciilor de calitate superioara si al operarii rentabile pe termen lung.

Decantatorul de mare viteza Flottweg, ce dateaza din anul 1964, a fost unul dintre primele repere ale ingineriei germane. Inovatiile dezvoltate in cadrul companiei, cum ar fi conceptele Sedicanter® sau Simp Drive®, au stabilit repere in tehnologia de separare si sunt considerate standard pentru intreaga industrie. 

Echipamente Flottweg Romania si Moldova

Consultech Industrial Supplies va ofera, prin furnizoul sau Flottweg in Romania sau Moldova, solutii pentru separarea solide-lichide: limpezirea lichidelor, concentrare solide, ingrosarea si deshidratarea namolului, deshidratarea solidelor, sortare de lichide, separarea amestecurilor de lichide ce contin solide, extractii din lichide, extractii din solide. Toate acestea sunt efectuate cu gama de echipamente Flottweg disponibile in Romania si Moldova:

  • Sedicanter - reprezinta o centrifuga speciala pentru sedimente moi, cu rolul de a separa solidele de lichide. Acesta combina avantajele unui separator si a unui decantor. Acesta clarifica suspensia intr-un mod similar cu al unui separator, procesand in acelasi timp o cantitate mare de material solid in furaj - similar unui dacantor – realizand un solid uscat pe calea de iesire;
  • Decantoare - clarifica lichidul, deshidratare namoluri si suspensii, ingrosare namol, separarea amestecurilor trifazice (doua faze lichide si o faza solida), clasificarea solidelor intr-o suspensie de dimensiunea cerealelor (clasificare umeda), sortarea substantelor solide in funtie de diferite densitati;
  • Piese cu banda - sunt potrivite pentru diferite aplicatii in tehnologia de separare mecanica: fabricarea sucului, deshidratarea granelor pentru fabricarea berii, extract din alge, extracte din plante medicinale, soia, amidon, aplicatii suplimentare in domeniul produselor alimentare, chimice si farmaceutice;
  • Tricanter - in separarea pe trei faze este posibil sa se separe doua faze lichide dintr-o faza solida in acelasi timp. Flottweg Tricanter este utilajul perfect pentru separarea acestor trei faze. Densitatile diferite ale lichidelor (nemiscibile) si ale solidului inseamna ca toate cele trei faze pot fi descarcate simultan.
  • Sorticanter – Protectia mediului si reciclarea reprezinta preocupari tot mai mari pentru companii. Din acest motiv Flottweg a dezvoltat Sorticanter pentru prelucrarea materialelor plastice. Materiile prime naturale, cum ar fi plantele, carbunele, gaze naturale si titeiul formeaza baza pentru fabricarea maselor plastice. Aceste materii prime nu pot fi recuperate prin etapele chimice implicate in prelucrare. Ca rezultat reciclarea materiilor plastice este o problema pentru oricine este constient de impactul acestora asupra mediului. Sorticanter face posibila contributia la protectia mediului conform principiilor ecologice si economice.
  • Centrifuge cu disc – Separatoarele sunt utilizate pentru separarea mecanica si pentru clarificarea amestecurilor ce contin atat solide cat si lichide. Separatorul are aplicatii spre lichide si functioneaza cu o viteza de rotatie mai mare decat un decantor. Ca rezultat acceleratia centrifugala generata a unui separator este semnificativ mai puternica decat in centrifuga pentru decantare. Separatoarele Flottweg distribuite si in Romania sau Moldova sunt potrivite pentru separarea particulelor solide ultra-fine dintr-un lichid (separator de limpezire). In plus, acestea sunt potrivite pentru separarea amestecurilor de lichide cu densitati diferite in acelasi timp cu separarea unui solid (purificator). Filtrele Flottweg AC (Automatic Cleaning) pot fi utilizate intr-o gama larga de aplicatii si sunt de asemenea disponibile in diverse configuratii.

Consultech ofera consultanta, instalare si mentenanta pentru produsele si solutiile tehnologice Flottweg in Romania si Moldova. Pentru intrebari si informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati!