Valmet Romania

Membru al gigantului industrial METSO, Valmet ofera cea mai larga gama de tesaturi filtru de intalta calitate de pe piata, precum si suport tehnic pentru atingerea performantei optime. Tehnologia Valmet ofera solutii pentru filtrarea umeda si uscata. Consultech Industrial Supplies este partener si distribuitor al echipamentelor Valmet in Romania.

Istoria Valmet in calitate de operator industrial se intinde pe parcursul a peste 200 de ani. Ulterior detinuta de statul Finlandez, Valmet a renascut in decembrie 2013 odata cu destramarea intreprinderilor de celuloza, hartie si energie in cadrul corporatiei Metso. Valmet este organizat in jurul a patru linii de afaceri: Servicii, Celuloza si Energie, Hartie si Automatizare. Serviciile Valmet includ externalizare mentenanta, imbunatatire fabrici industriale/centrale electrice si piese de schimb. In domeniul automatizarii, solutiile Valmet variaza de la masuratori unice la proiecte de automatizare la cheie. Operatiunile companiei Valmet sunt impartite in cinci zone geografice: America de Nord, America de Sud, Europa, Orientul mijlociu, Africa, China si Asia. Valmet are operatiuni in aproximativ 30 de tari si are 12000 de angajati. Sediul sau este situat in Espoo si este listat pe Nasdaq Helsinki. In 2015 vanzarile nete ale Valmet au totalizat 2,9 miliarde de euro.

Atestari performanta Valmet

In 2014, 2015, 2016 și 2017 Valmet a fost inclus in indicii de sustenabilitate Dow Jones. Indicii includ pionieri si cele mai bune companii din diverse domenii ale industriei. Operatiunile acestor companii sunt evaluate utilizand mai mulți indicatori de durabilitate. A fi inclusa in indice este considerata recunoasterea succesului eforturilor de sustenabilitate ale companiei.

In primavara anului 2015, Valmet a castigat premiul intai in categoria Large Cap in cele mai bune pagini ale investitorilor pe Web, un concurs organizat de Fundatia finlandeza pentru promovarea actiunilor si de societatea finlandeză a analistilor financiari.

In septembrie 2015, Valmet a fost recunoscut ca fiind Organizația de Marketing a Anului in cadrul sectorului business-to-business. Selectia a fost facuta de 185 de directori de vanzari si de marketing din 500 de companii finlandeze.

In 2016, Valmet a fost una dintre cele sase companii finlandeze care au fost listate ca lideri mondiali pentru actiunile si strategiile lor ca raspuns la schimbarile climatice in prestigioasa lista Clima A de catre CDP. CDP este o organizație internațională non-profit care conduce economii durabile.

Gama de echipamente Valmet Romania

Valmet aduce in Romania, prin furnizorul sau Consultech Industrial Supplies, saci filtranti pentru toate marcile de filtre folosind materiale speciale variate:

 • Polyester (PET)
 • Polypropylene (PP)
 • PAN (Homopolymer acrylic)
 • PPS (Polyphenylsulphide)
 • Meta Aramida (Nomex)
 • P84 (Poly imide)
 • PTFE (Polytetrafluorethylene)
 • Sticla

Domenii de utilizare a filtrelor cu saci Valmet Romania:

 • Industria chimica si farmaceutica
 • Industria miniera
 • Industria cimentului
 • Industria alimentara
 • Industria materialelor plastice, rasinilor, cauciucului
 • Industria lemnului
 • Industria celulozei si hartiei
 • Industria energetica – procesul de desulfurare a gazelor de ardere pentru producerea energiei termice si electrice

Aplicatii solutii de filtrare Valmet Romania:

Filtrare uscata (separare solid/gaz). Filtrele cu saci sunt utilizate pentru separarea particulelor solide de gaze. Acestea au in componenta saci filtranti care difera prin structura, material, prelucrarea suprafeței acestora, rezistenta termica, permeabilitatea la aer, rezistența mecanica si chimica. Sacii filtranți din domeniul desprafuirii industriale pot fi construiti pe diferite forme, diferite dimensiuni si cu diferite modalităti de prindere in rama.

Filtrare umeda (separare solid/lichid). Datorita tehnologiei avansate si inovatiei, tesaturile din care sunt realizate benzile VALMET ofera o capacitate mai buna de filtrare (turta mai groasa sau filtrare mai rapida), turta mai uscata, durata de viata mai lungă pentru banda).