Tricanter - separare doua faze lichide si o faza solida

La separarea a trei faze, este posibil să se separe cele două faze lichide de o fază solidă, în același timp. Flottweg Tricanter® este partenerul perfect pentru separarea acestor trei faze. Diferitele densități ale lichidelor (imiscibile) și a fazei solidefac sa poata fi descărcate simultan folosind Tricanter®. Acesta este motivul pentru numele Tricanter®

Pentru a ne asigura că procesul de separare poate avea loc, faza solidă trebuie să fie în mod specific cea mai grea fază și fazele lichide trebuie să aibă densități diferite. Altfel, snecul decantorului nu va fi capabil să transporte solidului deloc sau in cantitate insuficienta, iar acest lucru are un efecto negativ asupra rezultatului de separare.

Structura și funcția Tricanter® sunt similare cu cele ale unui decantor (separare în două faze). Diferența decisivă dintre aceste două mașini se referă la modul în care lichidul este descărcat. Există două faze lichide într-un Tricanter®. O fază "grea" lichida (densitate mai mare și evacuata sub presiune), precum și o fază lichidă "ușoara" (densitate mai mică și descărcată fără presiune).

Un rotor reglabil descarcă faza lichidă "grea". În plus, operatorul poate utiliza rotorul reglabil pentru a regla adâncimea lichidului greu fără dificultate în timpul funcționării. Un mecanism de reglare manuala determină schimbarea poziției rotorului, schimbând astfel linia de separare a lichidelor. Rezultatele pot fi astfel influențată, astfel încât să se atingaă separarea optima.

Aplicatiile specifice pentru Tricanter sunt:

  • Procesarea namolurilor cu continut de ulei, provenind din rafinarii sau iazuri de petrol
  • Extractia grasimilor / uleiurilor vegetale / animale
  • Fabricarea de amidon, pentru separarea amidonului de grâu și gluten

Pentru mai multe detalii, va rugam sa consultati catalogul  Tricanter Flottweg